Nieuws

Terug naar alle nieuws

Een Multimerk garage : hoe werkt dat achter de schermen ?

Een multimerk garage lijkt op het eerste zicht niet zo moeilijk…
Het is zelfs zo dat veel componenten worden gedeeld over verschillende merken.
De automatische versnellingsbak die in een moderne BMW zit is dezelfde als in een moderne Jaguar. Alleen wordt er een BMW smaakje of Jaguar smaakje aan gegeven door de software en verschillende andere interne keuzes.

U zou ook van ons kunnen denken dat wij ons enkel maar bezig houden met hier en daar een nieuwe filter insteken. Of misschien alleen maar de remblokken vervangen, zodat wij geen probleem hebben van die verschillende componenten en “vreemde” software oplossingen. Maar, daar bent u mis.
Ook wij, als pure autoliefhebbers, doen graag meer dan dat.

Ineens stelt zich een probleem… Welke hardware (computer) gebruiken wij dan om die verschillende softwareversies, verschillende talen, verschillende merken enz, uit te lezen? En hoe hebben wij al die kennis in 1 technieker zitten ?

Wel, dat hebben we eigenlijk op een andere manier dan u denkt. Geen enkele persoon kan alle kennis over alle merken hebben, alhoewel Xeno (onze hoofdtechnieker) zeer geïnteresseerd is om constant bij te leren. Maar u kent dat, iemand die x aantal jaren bij een merk werkt, kent de meeste zwakke punten…
Het is natuurlijk niet zo moeilijk om een raar fenomeen op te zoeken in een of ander duister forum, maar dat doen we om bepaalde redenen, liever niet.

Hoe dan ? Wij maken gebruik van remote diagnose. In onze garage hebben wij een speciale uitleeskop, die rechtstreeks met een remote diagnoseteam verbonden is.

Multimerk garage door remote diagnose


Deze specifieke diagnoseploeg, gevestigd in Mechelen, bestaat uit enkele zeer slimme diagnosemannen. Daarbij hebben ze zowat elke uitleessoftware van elk merk dat u maar kan bedenken.
Resultaat, diagnoses door ervaren diagnosetechniekers, die niet anders doen dan heel complexe problemen aan moderne systemen oplossen.
Met onze technieker ter plaatse bij uw auto die, indien nodig hun vragen kan oplossen (meet daar eens, koppel die sensor eens los, enz.)
Om zeker te zijn dat u als klant daar niet teveel voor betaald : de technieker ter plaatse staat niet altijd naast de auto of computer te wachten op een uitleestest zoals bij een traditionele oplossing, maar kan ondertussen, terwijl ze in Mechelen volop aan het meten zijn, rustig verder werken.
Leuk detail : als de diagnosemannen klaar zijn halen ze graag een grapje uit : Er weerklinkt al eens een claxon zonder dat er iemand op de knop daarvoor drukt.
Onze vrienden in Mechelen kunnen soms ware trukjes met auto’s…

Met andere woorden : schat ons niet verkeerd in… Wij kunnen héél wat oplossen en zijn niet alleen de multimerk garage voor onderhoud en kleine herstellingen…

Happy birthday Garage 2990 !

Gelukkige verjaardag Garage 2990 ! Inderdaad, we bestaan 1 jaar. Een zeer leuk en leerrijk jaar…

Tijd om eens terug te kijken ! En weet je wat, we stoppen niet.

Lees meer